Wat doen wij?


Mijn kompas thuis en/of elders

Het kan zo zijn dat je thuis, of in de woonvoorziening waar je woont, hulp kunt gebruiken. Jij of je omgeving kunnen vastlopen in jouw ontwikkelingsproces. Het kan zijn dat jij en je omgeving zo lang met elkaar aan jouw ontwikkelingsproces werken, dat het moeilijk kan zijn om te zien wat er nog anders kan. Dan kan Mijn kompas je komen helpen.


Mijn kompas op school, dagbesteding of werk

Als het op school of op je werk niet naar je zin gaat, dan kan dat allerlei frustraties met zich mee brengen. Het kan zijn dat je moeite hebt met een bepaald vak of taak die jij moet uitvoeren. Tevens kan er iets in je omgeving zijn waar jij je aan stoort. Er kunnen van allerlei soorten redenen zijn, waardoor jij je niet happy voelt. Het kan dan ook nog lastig zijn om dit op te lossen. Mijn kompas kan je helpen met zoeken naar de oorzaak van je probleem en samen kijken, hoe het anders kan.


Mijn kompas hobby’s

De meeste mensen hebben een hobby. Er bestaan veel verschillende soorten hobby’s. Voor ieder type mens een anderen hobby. Het kan lastig zijn om de juiste hobby te vinden of om de hobby langere tijd vol te houden. Samen met Mijn kompas kunnen we kijken wat je talenten zijn en wat je nog wilt leren. Mijn kompas helpt je dan bij het zoeken naar de hobby die bij jouw talenten en leerdoelen passen. Een hobby moet daarbij wel voor de nodige lol en ontspanning zorgen.


Mijn kompas uitjes of vakantie

Wil je graag ergens naar toe, je onder de mensen bewegen of een museum of attractie bezoeken. Of wil jouw gezin wat meer mogelijkheid op jullie vakantie door voor extra ondersteuning voor jou te zorgen. Ook dan kun je een beroep doen op Mijn kompas. Samen zorgen dat dit zo goed mogelijk gaat verlopen voor jou.


Mijn kompas advies

Als hulpverlener, ouder, vriend, goede kennis of cliënt zelf kan je soms verdwalen in je problemen, frustraties, regels en zorgplannen. Soms ben je al zo lang met bepaalde doelen bezig, dat het moeilijk kan worden, om nog op andere ideeën te komen. Iemand die dan eens vers naar dit alles kijkt kan dan voor jou een eye opener zijn. Mijn kompas is er dan niet om te zeggen hoe je iets moet doen, maar om te kijken wat er mogelijk is. Wat is er nog niet geprobeerd en welke paden kunnen nog bewandeld worden.